top of page

Industri Sektoren på Oslo Børs: Ledende i Avkastning og Full av Muligheter

Innledning


Industrisektoren på Oslo Børs har vært en av de mest imponerende sektorene når det kommer til avkastning. Med en vekst på over 51% det siste året, har den ikke bare overgått mange andre sektorer, men også Oslo Børs' hovedindeks. Som den nest største sektoren på børsen, med en markedsverdi på rundt 714 milliarder kroner, utgjør industrisektoren omtrent 18% av den totale markedsverdien. Denne artikkelen tar deg gjennom en utforskning av de mest lovende selskapene i denne sektoren, gir innsikt i potensielle muligheter, og hjelper deg med å fortsette din reise.


Skrevet av Gründer og CEO Didrik Lysvoll


Forstå Industrisektoren på Oslo Børs



Industrisektoren er den største på Oslo Børs når det gjelder antall selskaper, med 74 noterte selskaper. Av disse er 52 notert på hovedmarkedet, som gir et bredt utvalg av muligheter. Sektoren inkluderer alt fra store, etablerte selskaper til mindre, mer spesialiserte aktører, noe som gir en variert investeringshorisont.


En av de mest fremtredende bransjene innen industrisektoren er sjøfart, som er den største bransjen med 27 selskaper. Sjøfart er også den nest største bransjen på Oslo Børs målt etter antall selskaper, og den femte største målt etter markedsverdi, som utgjør omtrent 6,5% av børsens totale markedsverdi. Denne bransjen er kjent for sin sykliske natur, men har de siste tre årene opplevd en bemerkelsesverdig oppgang på over 281%, inkludert en vekst på 32% bare i år.


Markedsledere og Nye Stjerner



Kongsberg Gruppen, med en markedsverdi på ca. 193 milliarder kroner, har dominert industrisektoren med en avkastning på over 151% det siste året, hvorav 139% er oppnådd bare i år. Dette gjør Kongsberg Gruppen til den klare vinneren i sektoren.


Blant andre selskaper som har vist sterk vekst, finner vi nylig børsnoterte selskaper som Höegh Autoliners, DOF Group, og Norconsult. Höegh Autoliners, notert i november 2021, har levert en avkastning på over 123% det siste året. DOF Group, notert i juni i fjor, har steget med over 122%, mens Norconsult, notert i november i fjor, har allerede sett en vekst på ca. 89% det siste året. Disse selskapene har ikke bare vist styrke i løpet av det siste året, men har også levert høy avkastning siden sine børsnoteringer.


Screening av Industrisektoren med QM Strategy



For å identifisere de mest lovende mulighetene i industrisektoren, har vi benyttet QM (Quality & Momentum) strategien på InvestWiser plattformen. Denne strategien sammenligner selskaper basert på nøkkeltall som soliditet, effektivitet, stabilitet (kvalitet), og relativ prisstyrke (momentum). Vi har brukt den langsiktige rangeringsmodellen for å finne selskaper som har ledet an i sektoren over flere år, både fundamentalt og teknisk.


I vår screening har vi valgt maksimalt ett selskap fra hver bransje for å sikre en bredde i representasjonen, og identifisert de syv selskapene som rangerer høyest i industrisektoren.


Topp Selskaper i Industrisektoren



Her er de syv selskapene som rangerer høyest i industrisektoren på Oslo Børs, basert på QM-modellen:


1. Kongsberg Gruppen (Luftfart- og forsvar)

   - Kvalitet: 94

   - Momentum: 100


2. Multiconsult (Bygg og anlegg)

   - Kvalitet: 99

   - Momentum: 92


3. BW LPG (Sjøfart)

   - Kvalitet: 93

   - Momentum: 96


4. Nekkar (Spesialindustrimaskiner)

   - Kvalitet: 87

   - Momentum: 87


5. Scana (Industriell distribusjon)

   - Kvalitet: 87

   - Momentum: 81


6. ABL Group (Spesialtjenester)

   - Kvalitet: 95

   - Momentum: 54


7. Tomra Systems (Avfallshåndtering)

   - Kvalitet: 97

   - Momentum: 40


Disse selskapene representerer ulike bransjer innen industrisektoren og har vist sterke prestasjoner både når det gjelder kvalitet og momentum. De gir et bredt bilde av mulighetene innen sektoren, fra store og velkjente selskaper til mindre, men likevel lovende aktører.


Utforskning og Porteføljebygging med InvestWiser


Med InvestWiser-plattformen kan du dykke dypere inn i analysene av disse selskapene. Plattformen gir deg muligheten til å justere screeningmodeller og sammenligne selskaper både relativt og absolutt, slik at du kan finne de beste mulighetene basert på din egen strategi. Husk at screeningmetoden og funnene er ment som inspirasjon, ikke som endelige beslutninger.


Anbefalt Lesning


For en dypere innsikt i industrisektoren og bredere investeringsstrategier på Oslo Børs, anbefaler vi følgende artikler:


  Utforsk shippingsektoren, som er en nøkkelbransje innen industrisektoren, og se hvordan denne sykliske bransjen har prestert de siste årene.


  Få en helhetlig oversikt over Oslo Børs og lær hvordan du kan bygge en diversifisert portefølje ved hjelp av screeningverktøy.


  Lær hvordan du kan identifisere og inkludere sterke utbytteaksjer fra industrisektoren i en stabil portefølje.


Avslutning


Med QM-strategien kan investorer få et datadrevet innblikk i hvilke selskaper innen industrisektoren som har potensial for videre vekst. Vi oppfordrer investorer til å utforske disse selskapene nærmere på vår plattform og vurdere hvordan de kan passe inn i en bredere portefølje.


For å engasjere deg videre og holde deg oppdatert på våre nyeste nyheter og innsikter, inviterer vi deg til å besøke våre plattformer og ressurser:


For ytterligere lesing og innsikt i våre modellporteføljer og annen verdifull informasjon, kan du utforske våre nylig publiserte analyser:

  • Ny Lansering: InvestWiser 1.4 og Vår Videre Reise: Les mer her

  • Midtveis i 2024: Topp Rangerte Verdi Selskaper på Oslo Børs: Les mer her

  • Jakten på Solide Utbytteaksjer på Oslo Børs med InvestWiser: Les mer her


Vi oppfordrer deg til å utforske disse ressursene og bli en aktiv del av vårt voksende fellesskap. Sammen kan vi fortsette å bryte nye barrierer og forme fremtiden for investeringer.


Til slutt, husk at gode resultater starter med gode analyser. Vi i InvestWiser jobber for å gjøre kraftfull analyse tilgjengelig for alle, slik at investorer kan ta informerte beslutninger basert på fakta, med disiplin og selvtillit. Vi ser frem til en spennende tid fremover, og takker igjen for deres støtte.


Med vennlig hilsen,  

Teamet hos InvestWiser


Å investere innebærer alltid risiko, og tidligere resultater gir ingen garantier for fremtidige resultater. Det vi deler med deg er kun informasjon og skal ikke tolkes som investeringsråd. Vi kan ikke garantere at det vi presenterer er fullstendig og korrekt. Når du tar investeringsbeslutninger basert på vår informasjon, er det ditt eget ansvar og risiko som investor. Vi tar ikke ansvar for eventuelle tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av vårt innhold hos InvestWiser. Vårt innhold kan ikke erstatte profesjonell investeringsrådgivning.

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note

Din investeringsreise starter her.

Bli med tusenvis av investorer som bruker InvestWiser for å ta smartere beslutninger. Alt-i-ett plattformen for analyse og innsikt, skapt for deg.

bottom of page