top of page

InvestWiser v1.4: 10 Høykvalitets Utbytteselskaper på Oslo Børs

Introduksjon


Hei alle sammen! Velkommen til InvestWiser-bloggen. Sett deg godt til rette med en kopp kaffe, og la oss dykke ned i dagens tema! I dag skal vi utforske hvordan du kan bruke vår nyeste plattform, InvestWiser v1.4, for å finne attraktive og stabile utbyttebetalende selskaper på Oslo Børs. For utbytteinvestorer er det viktig å kunne identifisere selskaper som kan levere solide og stabile utbytter. Gjennom vår grundige screeningprosess har vi klart å identifisere 10 selskaper som oppfyller våre utvalgte eksempel kriterier, fra et univers på 147 utbyttebetalende selskaper.


Skrevet av Gründer og CEO Didrik Lysvoll


Hvordan finne attraktive utbyttebetalende selskaper



InvestWiser-plattformen gir deg tilgang til kraftige verktøy for å screene etter utbyttebetalende selskaper. To av våre mest populære screening verktøy er Fundamental Metrics og QVM Strategy. Disse verktøyene gir en omfattende oversikt over selskaper basert på både relative rangeringer og absolutte fundamentale nøkkeltall, slik at du kan tilpasse screeningen etter dine investeringsmål og preferanser.


For å identifisere attraktive utbyttebetalende selskaper, brukte vi følgende eksempel kriterier:

  • Gjeldsgrad (D/E) < 150%: Dette måles ved siste tilgjengelige kvartalsrapport (MRQ) og sikrer at selskapene har en håndterbar gjeldsbelastning, noe som reduserer finansiell risiko.

  • Avkastning på egenkapitalen (ROE) > 10%: Både for de siste 12 månedene (TTM) og som et snitt over de siste fire årene (4Y). ROE viser selskapets evne til å generere avkastning på egenkapitalen, og en høy ROE indikerer lønnsomhet.

  • Kontantkonverteringsgrad (CCR) > 60%: Målt både for de siste 12 månedene (TTM) og de siste fire årene (4Y). CCR viser selskapets evne til å omdanne inntjening til fri kontantstrøm, som er viktig for å kunne betale utbytter.

  • Standardavvik i EPS-vekst (SD EPS 4Y Y/Y) < 50%: Målt over de siste fire årene. Dette sikrer stabilitet i inntjeningsveksten ved å redusere risikoen for store svingninger i resultatene.

  • Direkteavkastning (Div Yld) > 1%: Vurdert både for de siste 12 månedene (TTM) og de siste fire årene (4Y). Direkteavkastning viser hvor mye et selskap betaler i utbytte i forhold til aksjekursen, og en høy direkteavkastning indikerer attraktive utbytter.

  • Fremtidsrettet P/E (Fwd P/E) < 20: Denne nøkkeltallet viser selskapets pris i forhold til forventet fremtidig inntjening, noe som hjelper til å identifisere rimelig prisede selskaper.

  • Markedsverdi (MktCap) > 1 milliard kr: Dette sikrer at selskapene har tilstrekkelig størrelse og likviditet, noe som reduserer risikoen for investorer.


Disse kriteriene hjelper oss med å identifisere selskaper som er solide, effektive, stabile og rimelig priset, samtidig som de har tilstrekkelig størrelse og likviditet. Det er viktig å merke seg at disse kriteriene ikke skal betraktes som anbefalinger, men som inspirasjon for videre analyse.


Eksempler på solide utbytteaksjer



De 10 selskapene som oppfylte våre kriterier er: Orkla (ORK), Gjensidige Forsikring (GJF), Borregaard (BRG), Veidekke (VEI), Atea (ATEA), AF Gruppen (AFG), Europris (EPR), Bouvet (BOUV), Kid (KID) og Multiconsult (MULTI). Disse selskapene har sterke nøkkeltall som utmerker seg i forhold til resten av markedet, noe som også bekreftes av vår rangeringsmodell. Det er verdt å merke seg at kun under 10% av alle utbyttebetalende selskaper tilfredsstiller våre eksempel krav, som understreker vår fokus på kvalitet. Vi minner om at ingen av de nevnte selskapene er anbefalinger, samt at rangeringsmodellen kun er en pekepinn, ikke en endelig beslutning.


Bygging av en likevektet utbytteportefølje



Ved å bruke de 10 utvalgte aksjene kan vi sette sammen en likevektet portefølje ved hjelp av InvestWiser-plattformen. Vi anbefaler alltid videre analyse av hvert selskap før de inkluderes i en portefølje. Screeningen gir en indikasjon, men er ikke en endelig beslutning.


Porteføljen vi har satt sammen har en Beta på 0,45 og en Alpha på 1,57% sammenlignet med hovedindeksen OSEBX det siste året. Betaen på 0,45 betyr at porteføljen er mindre volatil enn markedet. Alphaen på 1,57% representerer porteføljens meravkastning i forhold til referanseindeksen, noe som betyr at porteføljen har prestert bedre enn OSEBX det siste året.


Porteføljen har fått faktor stilen “Super Style”, som betyr at aksjene har en høy gjennomsnittlig rangering på kvalitet, verdi og momentum. Den har også fått risiko stilen "Low Risk", som indikerer lav volatilitet. Sektorfordelingen er balansert med Industrials (30%), Technology (20%), Consumer Defensive (20%), Financial Services (10%), Basic Materials (10%) og Consumer Cyclical (10%), hvor ingen sektor utgjør mer enn 1/3 av porteføljen.


Porteføljen har en gjennomsnittlig direkteavkastning på 4,5% og en gjennomsnittlig kvalitet rangering på 96 i vår rangeringsmodell. Dette samsvarer med våre eksempel krav for å finne høy kvalitets utbyttebetalende selskaper som er stabile, solide og effektive.


Bruk av InvestWiser for å analysere og bygge porteføljer


Vår nye plattform, InvestWiser v1.4, gir deg alle verktøyene du trenger for å analysere aksjemarkedet, screene selskaper, analysere kandidater og bygge porteføljer. Gjennom hele prosessen har du tilgang til unike data som hjelper deg med å fokusere på det som virkelig teller, og dermed fjerner støy og følelser fra investeringsreisen.


InvestWiser v1.4 gjør det mulig å gå fra en idé til en fullverdig portefølje effektivt og systematisk. Du kan enkelt og raskt screene markedet etter dine kriterier, analysere de utvalgte selskapene grundig og sette sammen en balansert portefølje. Vi løfter dette til et nytt nivå senere i år med lanseringen av v2, som vil bringe våre løsninger og verktøy til et helt nytt nivå.


Videre lesning for utbytteinvestorer


For de som ønsker å fordype seg ytterligere i hvordan man bygger en solid utbytteportefølje på børsen, anbefaler vi våre tidligere blogginnlegg. Disse tilbyr verdifull innsikt og veiledning:


Avsluttende tanker


InvestWiser v1.4 gjør det enklere å identifisere attraktive utbyttebetalende selskaper av høy kvalitet. Våre verktøy og rangeringsmodeller gir deg en solid utgangspunkt for dine investeringsanalyser. Husk at det er avgjørende å gjøre en grundig vurdering av hvert selskap før du tar en investeringsbeslutning. De kriteriene og selskapene som nevnes her er ment som inspirasjon, ikke som anbefalinger. Med vår plattform kan du screene, analysere og bygge porteføljer med en datadrevet tilnærming som systematisk eliminerer støy og følelser fra investeringsprosessen.


For å engasjere deg videre og holde deg oppdatert på våre nyeste nyheter og innsikter, inviterer vi deg til å besøke våre plattformer og ressurser:


For ytterligere lesing og innsikt i våre modellporteføljer og annen verdifull informasjon, kan du utforske våre nylig publiserte analyser:

  • Ny Lansering: InvestWiser 1.4 og Vår Videre Reise: Les mer her

  • Midtveis i 2024: Topp Rangerte Verdi Selskaper på Oslo Børs: Les mer her

  • Dykk inn i Finanssektoren: Potensielle Toppselskaper med InvestWiser: Les mer her


Vi oppfordrer deg til å utforske disse ressursene og bli en aktiv del av vårt voksende fellesskap. Sammen kan vi fortsette å bryte nye barrierer og forme fremtiden for investeringer.


Til slutt, husk at gode resultater starter med gode analyser. Vi i InvestWiser jobber for å gjøre kraftfull analyse tilgjengelig for alle, slik at investorer kan ta informerte beslutninger basert på fakta, med disiplin og selvtillit. Vi ser frem til en spennende tid fremover, og takker igjen for deres støtte.


Med vennlig hilsen,  

Teamet hos InvestWiser


Å investere innebærer alltid risiko, og tidligere resultater gir ingen garantier for fremtidige resultater. Det vi deler med deg er kun informasjon og skal ikke tolkes som investeringsråd. Vi kan ikke garantere at det vi presenterer er fullstendig og korrekt. Når du tar investeringsbeslutninger basert på vår informasjon, er det ditt eget ansvar og risiko som investor. Vi tar ikke ansvar for eventuelle tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av vårt innhold hos InvestWiser. Vårt innhold kan ikke erstatte profesjonell investeringsrådgivning.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page